Najbolje partije bh. centra

S ovim nastupima Nurkić je izborio nastup na All Staru

A. Haznadarević

Bosna i Hercegovina će po prvi put u historiji imati svog predstavnika na NBA All Star NBA vikendu, a stručnjaci su jednoglasni u stavu da je pravda tek sada zadovoljena nakon što je bh. košarkaš dobio naknadnu pozivnicu, koja je uslijedila poslije službene potvrde Stevena Adamsa da zbog povrede neće biti u prilici da nastupi.

"Bosansko čudo" od početka sezone igra na fenomenalnom nivou, te se iz utakmice u utakmicu sve bolje snalazi, a ako bi trebali izabrati njegove najbolje nastupe s kojima je osigurao pozivnicu za učešće na All Star vikendu, onda bi uvidjeli da se pet mečeva posebno izdvaja.

5. 14 poena, 2 asistencije i 7 skokova protiv Celticsa

U noći sa 4. na 5. februar, fantastični bh. Centar je sa svojim Denver Nuggetsima dočekao Boston Celticse. Njegov nastup je uprkos poraza momčadi od 100:104 bio na sjajnom nivou, te je uz 3 ofanzivna i 4 defanzivna skoka upisao i 2 asistencije i 14 poena.

4. 15 poena i 9 skokova protiv New Orleansa

New Orleans Pelicansi su pretrpjeli poraz u Denveru rezultatom 93:95, a u dobroj mjeri je za to zaslužan i naš mladi centar, koji je tada na svoj konto upisao 15 poena i 9 skokova.

3. 16 poena i 8 skokova protiv Sacramenta

Nurkićevi Nuggetsi su pružili fenomenalnu partiju na gostovanju kod Sacramento Kingsa, a među igračima koji su se najviše istakli bio je upravo bh. debitant, koji je tom prilikom postavio svoj novi rekord upisavši 16 poena uz 8 skokova (3 ofanzivna, 5 defanzivnih). Tada je Denver slavio sa 108:118.

2. 16 poena, 2 asistencije i 8 skokova protiv Lakersa

Noć u kojoj je Juka bio posebno inspirisan. Ispred sebe je imao svog, ali i uzora miliona drugih mladih košarkaša, velikog Kobea Bryanta. Bh. košarkaš se nije prepao i odigrao je fenomenalan meč u kom je postigao 16 poena, dodao 2 asistencije i napravio 2 ofanzivna i 6 defanzivnih skokova. Ni njegov odlični nastup nije bio dovoljan za pobjedu, pa je LA tada slavio sa 103:111.

1. 16 poena i 14 skokova protiv Oklahome

Noć sa 9. na 10. februar Jusufu Nurkiću će posebno ostati u sjećanju. Iako je njegov tim tada poražen od Oklahome sa 124:114, on je odigrao svoju najbolju utakmicu od dolaska u NBA ligu. Postigao je 16 poena, te napravio fantastičnih 14 skokova. Tu nije bio kraj jer je ubrzo uslijedila objava da i on učestvuje u All Star NBA vikendu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.