"Patke" stigle do vrijedne pobjede

NHL sezona

Anaheim se revanširao Edmontonu

Ekipa Anaheima revanširala se Edmontonu za nedavni poraz na svom ledu. Pomenuta dva tima vode veliku borbu za play-off, a nakon posljednjeg meča “patke” imaju mnogo jasniju situaciju.

Iako je Cogliano doveo Oilerse do prednosti usliedio je preokret. Brookbank, Scott Niedermayer, Pronger i Rob Niedermayer zaledili su domaće navijače, a nakon drugog perioda na semaforu je stajalo 4:1.

Uslijedio je veliki pritisak domaćih koji su krunisali Grebeškov i Stortini, ali je to bilo sve što su Oilersi uspjeli učiniti. Konačnih 5:3 postigao je Rob Niedermayer svojim drugim golom kada je pogodio praznu mrežu.

Columbus je dočekao Nashville u možda i ključnoj utakmici Blue Jacketsa za ulazak u doigravanje. Domaći su slavili sa 2:1 (R.J. Umberger, Torres - O'Reilly) čime su otvorili vrata doigravanja.

Na Istoku se za osmu poziciju trenutno bore Montreal i Florida, a oba tima ostvarili su trijumfe. Canadiensi su nadigrali Blackhawkse sa 4:1, dok su Panthersi bili bolji od Senatorsa (5:2).

Rezultati
Los Angeles Kings - Dallas Stars 2:3, Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3:1, Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 2:1, Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 4:1, Florida Panthers - Ottawa Senators 5:2, Minnesota Wild - Vancouver Canucks 1:2 (p.), Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.