Bivši reprezentativac Španije

"Smatrali su me vrednijim od Zidanea i odbili ponudu Reala"

Bivši reprezentativac Španije i još uvijek aktuelni fudbaler Deportiva Manuel Pablo otkrio je kako je umalo završio u Real Madridu.

Ovaj defanzivac nastupa za Deportivo od 1998. godine a malo je nedostajalo da na vrhuncu svoje karijere potpiše za Real.

"Emilio Butragueno me nazvao i rekao da bi me rado volio vidjeti u Real Madridu. Zamolio me da porazgovaram sa ljudima iz kluba i da mu pokušam olakšati posao kako bi me uspio dovesti", započeo je Pablo i nastavio:

"Razgovarao sam sa predsjednikom kluba kojem sam rekao da bi to bio pravi potez i za mene i za Deportivo. Međutim, precijenili su me. Real je bio spreman dati 24 miliona eura a on je rekao da sam vredniji od Zidanea. Tražili su 30 miliona eura što je za Real bilo previše. Tada je Deportivo bio mnogo jači nego danas i borio se sa Realom, a mene su smatrali najvažnijim igračem".

Tako je 39-godišnjem defanzivcu svojevremeno propala šansa života da zaigra za veliki Real Madrid, pa je do dana današnjeg ostao vjeran Deportivu u kojem je proveo cijelu svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.