Robertson i Selby se mučili, u osmini finala Maguire i Trump

Adnan Beganović

Kompletirano je 3. kolo rangirajućeg snooker turnira Welsh Opena, a plasman u osminu finala su izborili Judd Trump, Stephen Maguire, Mark Selby i Neil Robertson...

Aktuelni svjetski prvak, Mark Selby, u 3. kolu Welsh Opena savladao je Petera Ebdona rezultatom 4:3 po frameovima, a istim rezultatom 4. nositelj Neil Robertsobn nadigrao je Jamieja Copea.

U dosta zanimljivom meču Trump je bio bolji od Michaela Wasleyja (4:2), dok je Maguire istim rezultaom nadigrao Sama Bairda.

Alan McManus je s maksimalnih 4:0 nadigrao Adityja Mehta, a maksimalne pobjede ostvarili su i John Higgins, te Luca Brecel u duelima sa Liang Wenbom i Oliverom Brownom.

Plasman u osminu finala osigurali su i Marco Fu, Stuart Bingham, Mark Williams, Ricky Walden, te Michael Georgiou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.