Zmaj voli da odbija velikane?

Pjanić sa 18 godina nije želio u Bayern i Barcelonu

Prije nekoliko mjeseci fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić priznao je da je kao 18-godišnjak odbio Bayern iz Minhena. Tada kao fudbaler Metza Pjanić nije želio karijeru nastaviti u njemačkom fudbalskom gigantu.

Ovih dana je Sky Sports donio još jedan zanimljiv detalj iz karijere našeg sjajnog veznjaka. Naime, Pjanića je u isto vrijeme kada i Bayern željela i velika Barcelona.

"Ne treba žuriti. Tada nisam bio spreman za taj klub, pa sam se odlučio za ostanak u Francuskoj. Znao sam jezik, a već su me poznavali, tako da sam prešao u Lyon", izjavio je Pjanić prije više od dva mjeseca, dok je Sky Sports prije dva dana objavio izjavu Miralemovog oca Fahrudina.

"Otišao sam u Barcelonu, pregovori su bili korektni i imali smo specifičnu ponudu, ali u klubu je prolazio kroz turbulentan period nakon što je otišao Frank Rijkaard. Tada sam mislio kako nije pametna odluka da Miralem ode u Barcelonu", izjavio je Fahrudin.

Pjanić je nešto kasnije, te 2008. godine, iz Metza prešao u Lyon za 7,5 miliona eura, a tri godine kasnije karijeru je nastavio u Romi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.