Zanimljiva statistika otkriva

Želite li odbraniti penal Messiju? Bacite se u lijevo

A. Haznadarević

Argentinski majstor Lionel Messi, sinoć je uprkos pobjede i fantastične partije u kojoj je izluđivao kompletnu odbranu Manchester Cityja, Etihad napustio ljut i sa gorčinom u ustima. Razlog za to je propušteni jedanesterac i ukazana šansa nakon odbrane Joea Harta. Čarobnjak s loptom, u karijeri je izveo 57 penala, te pogodio 44 puta. Od toga dva puta je promašio gol, dvije lopte su završile na okviru, a 9 su odbranili golmani. Zajedničko za čak sedam od mogućih devet odbrana je što su golmani zaustavljali lopte bacajući se u lijevu stranu gola.

Barcelona - Benidorm

Nakon prva dva odbranjena penala u mečevima protiv Villarreala i Recreativa, koji su jedini "skinuti" na desnoj strani, u susretu Kupa kralja golman Benidorma Juan Carlos Caballero je odbranio prvi u nizu penal Lionelu Messiju bacajući se u lijevu stranu gola. Na njegovu žalost, popravni pokušaj nakon odbijene lopte, ipak nije imao snage stići.

Barcelona - Panathinaikos

Grčki prvak se u Ligi prvaka susreo sa Barcelonom, a veliki Leo Messi je i tada meč završio ljut sam na sebe jer nije realizirao kazneni šut. Golman Tzorvas je odabrao pravu stranu i ovom velikanu odbranio penal.

Barcelona - Valencia

Meč igran 1. februara 2012. godine, donio je golmanu Valencije Diegu Alvesu trenutak koji će pamtiti do kraja života. Odbranio je jedanesterac tada i službeno najboljem igraču svijeta, kao i prethodna dvojica kolega dobro birajući lijevu stranu gola. 

Barcelona - Sevilla

Tim iz Andaluzije, još jedan je u nizu protiv kojeg je čuveni "vanzemaljac" propustio priliku sa 11 metara. Golman Javi Varas je bio na visini zadatka.

Barcelona - Real Betis

6. april 2014. godine donio je još jednu lijepu predstavu Barcelone, a Lionel Messi je kao i obično bio jedan od strijelaca pogodaka. Međutim, Leo je i ovoga puta pročitan od strane golmana, a čuvar mreže Real Betisa je prilično jednostavno bacajući se u lijevu stranu zaustavio loptu. To mu nije bilo dovoljno jer se lopta odbila do Argentinca koji je iz popravnog pogodio mrežu.

Barcelona - Atletico Madrid

Veliki okršaj Barcelona i Atletico Madrida, jedna je od velikih utakmica na kojima je Messi propustio priliku sa bijele tačke. Golman Atletica Oblak, odlično je procijenio te odbranio Messijev šut, koji se i ovoga puta odbio pravo prema Barcinoj mašini koje je ispravila loše izvedeni jedanesterac. 

Manchester City - Barcelona

Prvi susret dvomeča osmine finala Lige prvaka, za Joea Harta je značio da se i pored dva primljena gola može smatrati Cityjevim herojem. I to upravo zbog odbranjenog penala Leu Messiju, koji je ostavio nadu Građanima da nije sve gotovo. Vjerovatno ranije se pripremajući, izabrao je lijevu stranu gola na koju se bacio i bez problema odbranio šut. Nakon toga je imao ogromnu sreću da onaj koji rijetko kada promašuje, loptu pošalje pored stative njegovog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.