Neponovljivi majstor

Najveće majstorije velikog Misketa u nacionalnom bh. dresu

A. Haznadarević

Rekorder po broju nastupa za nacionalnu A selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, odlučio je okončati svoju veliku fudbalsku karijeru u 32. godini života. Popularni Miske je bio i ostao jedan od najomiljenijih bh. reprezentativaca, koji je naš nacionalni dres obukao rekordna 83 puta, te pritom postigao 25 golova. Iako mu primarni zadatak nije bio to da trese protivničke mreže, upravo je Zvjezdan Misimović bio autor nekih od najljepših golova naše selekcije. Uz sve to, njegove lopte "koje imaju oči" direktno su zaslužne za desetine pogodaka drugih reprezentativaca.

Španija - Bosna i Hercegovina

Čovjek koji je godinama držao konce veznog reda bh. selekcije, uspio je zabiti gol i jednoj Španiji u sred Madrida, i poigrati se sa Ikerom Casillasom. Desilo se to na kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo igranom 8. juna 2005. godine.

Norveška - Bosna i Hercegovina

Kvalifikacioni meč za Euro 2008 koji je naša nacionalna selekcija igrala u norveškom Oslu, donio je veliku pobjedu našim momcima od 2:1, a upravo je Misimović bio strijelac prvog pogotka. Igrao se 18. minut kada je Miske namjestio loptu za izvođenje slobodnog udarca i naprosto zablista.

Belgija - Bosna i Hercegovina

Jedna od najvećih pobjeda koje se pristalice bh. reprezentacije rado sjećaju, dogodila se 28. marta 2009. godine u belgijskom Genku. Bh. igrači su u gostima savladali neugodnu Belgiju sa 4:2, a Zvjezdan Misimović pored fantastično odigranog cijelog meča, stavio je pečat na pobjedu. Gol iz 81. minuta još jedna je u nizu bravura legendarnog Misketa.

Bosna i Hercegovina - Bjelorusija

Jedan od najvažnijih susreta u kvalifikacijama za Euro 2012., bilo je gostovanje Bjelorusije na Bilinom polju 6. septembra 2011. godine. Kao što se i očekivalo, bh. momci su morali probiti bedem u šesnestercu gostiju koji su se branili tokom cijelog susreta. Pred sami kraj, u 87. minutu, Miske je odlučio uzeti stvari u svoje ruke, a kolika je sreća i euforija tada vladala među navijačima, teško je opisati riječima.

Bosna i Hercegovina - Luksemburg

Tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine, karijera borbenog Zvjezdana Misimovića je krenula silaznom putanjom, i to najviše zahvaljujući problemima sa malom minutažom koju je dobijao prvo u Galatasarayu, a onda i moskovskom Dinamu. Ipak, 7.10.2011. godine Miske uprkos svemu nosi igru naše selekcije do visoke pobjede nad Luksemburgom od 5:0, a 15. minut meča, izboreni slobodni udarac, bodrenje navijača uz "Miske, Miske" i majstorski gol, stvari su koje se ne zaboravljaju.

Liechtenstein - Bosna i Hercegovina

Najveća gostujuća pobjeda u historiji reprezentacije BiH, ostvarena je u Vaduzu 7. septembra 2012. godine, gdje je domaći Liechtenstein poražen sa 8:1. Misimović je i tada bio inspirisan, a njegov gol za 2:0 najjednostavnije pokazuje o kakvom se majstoru radilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.