Trener Borussije

Klopp: Ne zanima me Liga prvaka, već opstanak

Jürgen Klopp u izjavi za njemačke medije istakao je da ga trenutno ne interesuje plasman u Ligu prvaka, obzirom da je primarni cilj njegove momčade očuvanje prvoligaškog statusa.

Borussia Dortmund nakon 23. kola zauzima desetu poziciju i zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednjim mečevima napravila je veliki korak u borbi za opstanak. 

"Kako stvari sada stoje, mjesto u evropskim kupovima me ne zanima", rekao je Klopp, koji se potom dotakao prošlosedmične pobjede nad Schalkeom.

"Mi u tom susretu ne samo da smo došli do 28 bodova, već smo ostvarili i pobjedu u derbiju. To nije mala stvar", zaključuje njemački stručnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.