Veliki hendikep za Mladost

Huseinspahić zbog povrede koljena završio sezonu

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja postavili su cilj ulazak u Premijer ligu, s time su angažovana i brojna igračka pojačanja.

Kakanjci su najviše trgovali u prelaznom roku i sasvim sigurno se i najbolje pojačali, imena poput Isakovića, Rizvanovića, Hasića, Savića, Džafića i Babića garantuju borbu za prvo mjesto.

Loša vijest za trenera i rukovodstvo ovog mladog, ali veoma ambicioznog kluba jeste povreda koljena jednog od najboljih igrača u prvom dijelu sezone.

Dženis Huseinspahić ofanzivni 23-godišnji veznjak povrijedio je koljeno na jučerašnjem treningu i za njega je ova sezone završena. Sigurno da će se odsustvo ovog sjajnog igrača osjetiti u igri Mladosti posebno na gostujućim terenima, gdje je do izražaja dolazila brzina ovog bivšeg igrača Čelika, Travnika i Olimpica.

Huseinspahić je u jesenjem dijelu sezone odigrao 10 utakmica postigavši tri gola. Mladost će u prvom kolu nastavka Prve lige FBiH gostovati u Jablanici kod Turbine, koja sigurno ima ambicije skinuti skalp jednoj od najboljih ekipa u ovom rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.