Studiozne pripreme novog selektora

Baždarević sa svojim izabranicima analizirao prekide Andore

Nešto više od tri sata ostalo je do posljednjeg treninga fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred duel s Andorom. Iako, prvi protivnik Zmajeva u 2015. godini nije posebno atraktivan, ali ni jak, u stručnom štabu našeg nacionalnog tima ništa ne prepuštaju slučaju.

Novi selektor najbolje bh. fudbalske vrste, Mehmed Baždarević, u prijepodnevnim satima je sa svojim izabranicima malo analizirao igru ekipe protiv koje će debitovati na klupi fudbalske reprezentaciju koju je nekada predvodio kao kapiten.

Baždarević je zajedno sa svojim pomoćnicima i fudbalerima posebnu pažnju obratio na prekide protivnika, ali je bilo priče i analize o situacijama o prekidima koje bi trebala izvoditi naša selekcija.

Novi selektor očito veoma studiozno pristupa svakom protivniku, ali i svakom segmentu igre, kako našeg, tako i protivničkog tima. O tome kako bi i u kojem sastavu trebali igrati Zmajevi njihov novi “šef” još uvijek nije govorio, a neki detalji trebali bi biti poznati na današnjoj zvaničnoj press-konferenciji koja je planirana neposredno pred početak treninga koji je zakazan za 18:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.