Prvo pojačanje za narednu sezonu

Zvanično: Danilo potpisao za Real Madrid

Real Madrid je putem svoje oficijelne web stranice zvanično potvrdio da je klub angažovao prvo pojačanje za narednu sezonu.

Riječ je o brazilskom defanzivcu Danilu, čiji se dolazak spominje već dosta dugo. Sjajni 23-godišnji fudbaler će se svom novom klubu priključiti na početku naredne sezone, a ugovorom će se za Real Madrid obavezati do 30. juna 2021. godine. Finansijski detalji ugovora za sada nisu poznati, iako se špekuliše o obeštećenju vrijednom 23 miliona funti.

Danilo je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Americu, Santos i Porto, u kojem je stekao potpunu igračku afirmaciju. U dresu portugalskog giganta je Danilo odigrao 84 utakmice i postigao osam pogodaka, što je bila najbolja preporuka za poziv u reprezentaciju.

Danilo je za Selecao odigrao jedanaest utakmica, a u Real Madridu će biti treći Brazilac pored Marcela i Lucasa Silve. Podsjećamo, za Danila je veliki interes pokazala i Barcelona, koja je jedno vrijeme bila bliže dovođenju ovog sjajnog fudbalera, ali je on na kraju ipak izabrao Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.