Kakav su učinak imali potencijalni Zmajevi?

Adnan Beganović

Proteklog vikenda širom svijeta su igrana nacionalna fudbalska takmičenja, a od potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine najbolji utisak je ostavio napadač Viktorije Plzen, Aidin Mahmutović.

Ivan Martić (Verona)

Martićeva Verona je u 30. kolu italijanskog fudbalskog prvenstva na domaćem terenu pretrpjela poraz od Intera (0:3), a potencijalni bh. reprezentativac susret je gledao s klupe za rezervne igrače. Treba podsjetiti da je i u prošlom kolu Martić bio na klupi.

Josip Kvesić (Željezničar)

Željezničar je u 21. kolu Premijer lige na Grbavici sa 2:0 savladao Drinu, a Kvesić je na terenu proveo 78 minuta i zaradio je žuti karton.

Goran Zakarić (Široki Brijeg)

U 21. kolu Premijer lige Široki Brijeg na Pecari nije uspio savladati Borac (0:0). Zakarić je igrao svih 90 minuta, no bio je jedan od najlošijih pojedinaca u dresu Širokog Brijega.

Adis Hušidić (LA Galaxy)

U okviru 6. kola MLS-a Hušidićev LA Galaxy je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladao Seattle, a bh. veznjak je solidno odradio svoj posao. Na terenu je Hušidić proveo 83 minute, a u 81. je zaradio žuti karton.

Mario Vrančić (Paderborn)

Do veoma važne pobjede u borbi za ostanak u društvu najboljih njemačkih klubova stigli su fudbaleri Paderborna, koji su sa 2:1 na domaćem terenu savladali Augsburg. Vrančić je ponovo standardan, pa je tako i u pomenutoj pobjedi na terenu proveo svih 90 minuta.

Eldin Hadžić (Real Zaragoza)

U derbiju 33. kola Segunde Real Zaragoza i Sporting Gijon su podijelili bodove (1:1), a kao i u prošlom kolu, Hadžić nije bio u zapisniku susreta.

Aidin Mahmutović (FC Viktoria Plzeň)

Vodeća ekipa češkog prvenstva Viktoria Plzen je bez većih problema na domaćem terenu nadigrala Brno, a bosanskoherccegovački napadač je postigao dva pogotka. Prvi u 12., a drugi u 24. minuti susreta.

Asmir Suljić (Ujpest)

Ujpest je pretrpio poraz na gostovanju kod Ferencvarosa (0:2), a nekadašnjki fudbaler Sarajeva se nije proslavio. Pružio je Suljić partiju za zaborav, a u 70. minuti je dobio crveni karton.

Riad Bajić (Željezničar)

Plavi su na Grbavici u 21. kolu Premijer lige savladali Drinu (2:0), a Bajić je odigrao svih 90 minuta i nije se upisao u listu strijelaca.

Ermin Zec (Balikesirspor)

Zbog napada na autobus koji je prevozio igrače Fenerbahčea odgođeno je kolo u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.