Problemi u bavarskom timu

Liječnički tim napustio Bayern zbog sukoba s Guardiolom

Adnan Beganović

Kompletna liječnička služba Bayerna napustila je redove aktuelnog njemačkog prrvaka nakon što ih je trener Pep Guardiola optužio za poraz od Porta.

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Bayern je pretrpio poraz na gostovanju kod Porta (1:3), a s obzirom da je bavarski tim osakaćen povredama Guardiola je "prozvao" i liječničku službu kluba.

"Povjerenje je narušeno i zato sam se odlučio za odlazak. Nakon Porta smo označeni krivcima za poraz", naveo je u svom saopštenju glavni liječnik bavarskog kluba Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt s kojim se iz kluba povukla kompletna liječnička služba.

Podsjetimo, ovaj cijenjeni liječnik je u Bayern stigao 1977. godine s tim da je klub bio napustio 2008. godine zbog neslaganja sa tadašnjim trenerom Jurgenom Klinsmannom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.