Bilo je svega i svačega

Deset momenata po kojim pamtimo duele Zvezde i Partizana

Košarkaši Crvene zvezde su ukupnim rezultatom 3:1 slavili protiv Partizana u polufinalnoj seriji ABA lige i tako se plasirali u finale i izborili nastup u Euroligi i sljedeće sezone.

Kao i obično, ni ovi derbiji nisu prošli bez spektakularnih poteza ali i nekih situacija kojim nije mjesto na košarkaškim terenima. Nažalost, više je bilo tih drugih...

U nastavku, pogledajte koje su situacije obilježile polufinalnu seriju između Zvezde i Partizana.

Vujošević izvrijeđan na press konferenciji

Nakon prve utakmice Crvene zvezde i Partizana desio se nesvakidašnji incident. Trener Partizana Duško Vujošević je govorio pred novinarima na press konferenciji, a onda je se tamo pojavio neočekivani gost.

Huligan, navijač Zvezde, upao je na press konferenciju i počeo da vrijeđa Vujoševića, koji je ostao zatečen.

Sramotan potez Saše Pavlovića

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Partizana se u ovoj seriji "proslavio" nesportskim potezom u trećoj utakmici, kada je udario Branka Lazića u međunožje.

Pavlović je tokom cijele serije bio poprilično nervozan i često je dolazio u sukobe sa igračima Zvezde: Kalinićem, Lazićem, Jenkinsom...

Brutalno zakucavanje Milosavljevića

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević imao je fenomenalno zakucavanje, koje je obilježilo prvi susret ova dva tima u seriji.

Uvredljivi transparent za Nikolu Kalinića

Dio navijača Partizana je na utakmici protiv Crvene zvezde zgrozio tamošnju javnost zbog poruke koju je poslao košarkašu gostiju, Nikoli Kaliniću.

Grupa momaka je na jednoj od tribina Pionira istakla transparent koji je prožet, u najmanju ruku, brutalnim smislom za humor. Aludirajući na deformitet i Kalinićev problem sa iskrivljenom vilicom, Grobari su istakli: "Vrati Najku usta Kalina"! Transparent je nešto kasnije i uklonjen.

Vujošević u centru skandala nakon utakmice

Trener Partizana Duško Vujošević se nakon četvrte i posljednje utakmice ova dva tima u seriji potukao u tunelu.

Iako se nakon utakmice pojavila vijest da je popularni Dule udario Pavlovića iz suprotnog tabora, istina je mnogo drugačija. Trener Partizana se sukobio sa jednim navijačem Crvene zvezde, koji je kasnije saslušan od strane tamošnje policije.

Grobari uz pjesmu dočekali kraj serije

Odavno je poznato da važe za jedne od najodanijih navijača u Evropi, a svoju ljubav prema Partizana pokazali su i u teškim trenucima.

Partizan se od polufinalne serije oprostio porazom u četvrtoj utakmici, ali bez obzira na to, pjesma njihovih navijača u Pioniru nije prestajala...

Košarkaši Zvezde na mukama

Grobari se ipak nisu tako lako pomirili sa porazom od najljućeg rivala, pa su se gostujući košarkaši našli na mukama pri završetku utakmice.

Prema gostima su letjele stolice, upaljači...

Fair play: Mitrović pomogao Muriću

Da u beogradskom derbiju ima i fair playa, pokazao je košarkaš Zvezde Luka Mitrović.

Mitrović je u prvom meču došao do povrijeđenog Milutinova, raspitivao se o težini njegove povrede i na kraju ga ispratio u svlačionicu, a u posljednjoj utakmici je pomogao Edi Muriću da ustane sa parketa, iako je Zvezda trčala kontru.

Košarkaši Zvezde slavili u tunelu Pionira

Osim što se u tunelu Pionira desio incident u kojem je učestvovao Duško Vujošević, tamo se desilo i veliko slavlje košarkaša Crvene zvezde.

Nakon što je sudija odsvirao kraj posljednje četvrte utakmice, igrači su počeli slavlje...

Delije priredile doček košarkašima nakon konačne pobjede

Crvena zvezda je nakon četvrte polufinalne utakmice u Pioniru kao formalni gost savladala Partizan i tako došla do ukupne pobjede rezultatom 3:1.

Znali su to proslaviti i najvatreniji navijači Crvene zvezde, koji su svojim ljubimcima priredili sjajan doček.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.