Iako je bilo najavljeno duže izbivanje

Modrić bi se na teren mogao vratiti za tri sedmice

Navijači Real Madrida i hrvatske reprezentacije mogu odahnuti. Luka Modrić ipak nije toliko ozbiljno povrijeđen, a njegov povratak bi se mogao desiti za manje od mjesec dana.

"Očigledno je povreda manja nego što se činilo na početku i moguć je kraći oporavak. Čak smo jučer i iz kluba dobili informaciju da bi se mogao oporaviti za tri do četiri sedmice. Za takve povrede treba šest sedmica oporavka, ali Lukino koljeno ipak nije teže nastradalo i čini se da će se na teren vratiti ranije nego što je bilo najavljeno", navodi Marca.

Luka Modrić se ove sezone dva puta ozbiljnije povrijedio, a nakon druge povrede je u razgovoru za hrvatske medije istakao:

"U jednom trenutku mi se zavrtjelo u glavi od udarca. Znao sam da se nešto dogodilo i stvarno me zaboljelo. Najteže mi pada što sam se četiri i po mjeseca žestoko borio za povratak i sve je izgledalo sjajno, a onda sam se opet povrijedio. Ali, nema kukanja i želim se vratiti i prije kraja sezone. Želim zaigrati u finalu Lige prvaka i ove godine, jer ne krijem vjeru u svoje saigrače".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti