Većina Zmajeva u kritičnoj formi

Kolašinac zaigrao u prvom sastavu, Višća jedini efikasan

A. Haznadarević

Reprezentativci Bosne i Hercegovine i proteklog su vikenda nastupali za svoje klubove širom Starog kontinenta. Ono što je evidentno je to da veliki broj najboljih bh. fudbalera igra u jako lošoj formi i pokušava se izboriti za minute, ili se pak muči sa povredama i suspenzijama. Samo rijetki od njih su u punom zaletu i pružaju partije kakve se i očekuju od njih. 

Asmir Begović

Prvi čuvar mreže engleskog Stoke Cityja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović, sa svojim je saigračima ovog vikenda osvojio sjajna tri boda protiv Southamptona, a slavio je Stoke nakon preokreta sa 2:1. Begović je matiran samo u 22. minutu susreta od strane Schneiderlina, te je do kraja meča bio na visini zadatka.

Ibrahim Šehić

Qarabag, tim povratnika među reprezentativce BiH Ibrahima Šehića, nastavio je sigurno koračati ka tituli šampiona Azerbejdžana. Bh. internacionalac je svoj posao i ovoga puta odradio jako korektno, te je svoju mrežu sačuvao netaknutom. Qarabag je slavio sa 2:0 u gostima kod Simuraqa, te tako došao do cifre od 60 bodova i razmaka u odnosu na drugoplasiranu momčad od sjajnih 10 bodova.

Ratko Dujković

Golman Zrinjskog Ratko Dujković je sa svojim timom proteklog vikenda gostovao u Gradačcu kod Zvijezde. Bila je to fantastična utakmica u kojoj je dva puta matiran, ali što opet nije bilo dovoljno domaćima za pobjedu.

Ermin Bičakčić

Vodeća momčad Bundeslige je u subotu gostovala kod Hoffenheima, te slavila sa 2:0. U početnoj postavi se kao i obično našao i bh. stoper Ermin Bičakčić, koji je bio jedan od najboljih u svom, u ovom susretu nemoćnom timu timu.

Emir Spahić

Sada već bivši stoper njemačkog Bayer Leverkusena, nakon raskida ugovora od strane kluba, trenutno je bez angažmana. Dok u privatnom aranžmanu radi na održavanju forme, mediji sve češće donose informacije o mogućem nastavku karijere Emira Spahića u nekom od kvalitetnih klubova. Za sada najviše je riječi o turskim velikanima. S druge strane, tokom posljednjeg susreta navijači Bayer Leverkusena su se koreografijom oprostili od Spahića.

Ognjen Vranješ

Turski Gaziantepspor je odigrao 1:1 sa Konyasporom u posljednjem, 27. kolu Super lige, a domaći tim je bio uskraćen za usluge svog odbrambenog igrača, reprezentativca BiH Ognjena Vranješa, koji se oporavlja od povrede.

Ervin Zukanović

Ekipe Chieva i Udinesea, koje na tabeli imaju neznatnu razliku od samo jednog boda, u nedjelju su remizirale rezultatom 1:1. Bh. defanzivac Ervin Zukanović je na visokom nivou odradio cijeli susret, te je zaradio javnu opomenu u 59. minutu utakmice.

Edin Cocalić

Treće kolo doigravanja belgijske Jupiler lige obilježila je visoka pobjeda Mechelena nad Genkom od 4:0. Sjajan je u ovom susretu bio novopečeni bh. reprezentativac Edin Cocalić, koji je odigrao cijeli susret.

Mensur Mujdža

Još jedan susret ove sezone koji Mensur Mujdža želi što prije zaboraviti. Ovaj bh. reprezentativac je uprkos produženju ugovora pred početak sezone pao u nemilost trenera, te mnogo češće sjedi na klupi nego što igra.

Sead Kolašinac

Bh. tenk se konačno vratio nakon teške povrede koja ga je dugo vremena ostavila van terena. Sead Kolašinac se ovog vikenda po prvi put nakon više od pola godine našao u početnom sastavu svog Schalkea, te je igrao na fantastičnom nivou. U 33. minutu meča je zaradio žuti karton, a remi sa Wolfsburgom od 1:1 nije do kraja odigrao zbog neugodnog udarca u list, zbog kojeg je zamijenjen u 78. minutu meča.

Senad Lulić

Juventus je u susretu sa Lazijom pokazao još jednom "ko je gazda" u Italiji. Bio je to duel dvije ekipe sa samog čela Serije A, u kom je Juventus savladao ekipu Senada Lulića rezultatom 2:0. Lulić je, kao i obično, bio u udarnoj postavi svog tima, i odigrao kompletan susret, te se može dodati i to da je na samom kraju prvog poluvremena dobio žuti karton.

Sejad Salihović

Poraz od velikog Bayerna na domaćem terenu, Sejad Salihović je kompletan odgledao sa klupe, te nije dobio priliku da zaigra.

Muhamed Bešić

Sjajni mladi bh. reprezentativac Muhamed Bešić je i dalje u problemu sa povratkom u udarni sastavi tima, iz kog je prilično davno ispao. Tako je i ovoga puta priliku da osjeti utakmicu dobio tek u 88. minutu, kada je na terenu zamijenio McCarthyja.

Anel Hadžić

Jedini bh. reprezentativac koji igra u austrijskoj Bundesligi Anel Hadžić, sa svojim Sturmom je savladao Grodig rezultatom 2:1. Bh. veznjak je igrao od početka meča, te je zamijenjen u 66. minutu susreta.

Sanjin Prcić

Francuski Rennes, čiji je član Sanjin Prcić, u 33. kolu Le Championata je osvojio veliki bod kod trećeplasiranog Monaca. Bh. reprezentativac je bio dio promjena koje je trener Montanier napravio u posljednjoj trećini susreta, i koje su baš i krunisane pogotkom za poravnanje u 87. minutu.

Gojko Cimirot

Jedan od rijetkih igrača domaće lige koji su članovi A-reprezentacije BiH Gojko Cimirot, sa svojim Sarajevom je ponovo prosuo bodove remizirajući sa zeničkim Čelikom 1:1. Da stvar bude gora, Cimirot se i povrijedio, te je u 35. minutu susreta morao napustiti meč nakon žestokog duela sa Dedićem i nezgodnog udarca u nogu.

Avdija Vršajević

Užasna sezona Hajduka se nastavila i porazom od Rijeke rezultatom 2:1. Bh. krilo Avdija Vršajević nije bio uz svoje saigrače zahvaljujući suspenziji od četiri utakmice, koju je zaradio zbog prijetnji i pokušaja napada na sudiju tokom meča igranog sa Istrom.

Haris Medunjanin

Deportivo La Coruna je poražen u teškom izazovu koje im je donijelo 32. kolo Primere, kada im je u goste stigao Atletico Madrid. Trećeplasirani španski tim je pobijedio sa 2:1, a ono što je pozitivno u ovom meču je činjenica da je Haris Medunjanin ovoga puta bio u sastavu, te odigrao svih 90 minuta za svoj tim.

Tino-Sven Sušić

Baš kao i Avdija Vršajević, ni Tino-Sven Sušić nije imao pravo nastupa u utakmici sa Rijekom. Ipak, njegova suspenzija je rezultat žutih kartona, te bi se u sljedećem meču trebao naći među saigračima.

Miralem Pjanić

Povreda članka je onemogućila Miralema Pjanića da zaigra za svoju Romu u meču sa Atalantom, te im pomogne da naprave nešto više od razočaravajućih 1:1 protiv ekipe sa dna tabele. Za nadati se je da će Pjanić već u idućem meču biti potpuno spreman.

Edin Višća

Jedini igrač sa spiska selektora Mehmeda Baždarevića koji je izmamio osmijehe na lice bh. navijača ovog vikenda. Nekadašnji igrač Željezničara je bio sjajan tokom cijelog meča Basaksehira i Rizespora, te se čak u 76. minutu i upisao u listu strijelaca s jako lijepim pogotkom.

Milan Đurić

Vikend za zaborav za igrače bh. reprezentacije koji igraju u samom špicu napada, donio je Milanu Đuriću gostovanje kod Sampdorije gledano sa klupe. Njegova Cesena je remizirala bez golova, te tako ostala na dalekih 7 bodova od Atalante, koja im je najbliža ekipa iz sigurne zone.

Vedad Ibišević

Kako se bliži kraj sezone tako sve izvjesnije postaje to da će Stuttgartu trebati pravo čudo da ostane u društvu najboljih. U subotu su Švabe upisale još jedan poraz, a savladao ih je Augsburg sa 2:1. Bio je to jedan od rijetkih mečeva u posljednje vrijeme u kojima je bh. napadač Vedad Ibišević dobio priliku. Radilo se tek o posljednjih 7 minuta za koje nije stigao pokazati ništa posebno.

Edin Džeko

Dugo nije Manchester City bio na nižem nivou od ovoga današnjeg. Kola su krenula potpuno nizbrdo za Manuela Pellegrinija i njegove igrače, te su sada svladani na svom terenu i od West Hama sa laganih 2:0. Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko ni ovoga puta ne snosi ni najmanju krivicu jer je meč odgledao sa klupe, te je poslan na teren tek u sudijskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.