Učinak potencijalnih Zmajeva

Mahmutović i Bajić blistali, pogodio i Hušidić

U vikendu iza nas nismo bili uskraćeni za golove i dobre partije naših potencijalnih reprezentativaca, a najbolji utisak ostavili su Riad Bajić, Aidin Mahmutović i Adis Hušidić. Svakako, od pozitivnih vijesti vrijedi izdvojiti i asistenciju Danijela Miličevića u pobjedi Genta nad Standardom, kao i to da je mjesto na spisku potencijalnih reprezentativaca našao i Kenan Horić, kojeg je selektor reprezentacije posmatrao u meču protiv Gorice. 

1. Adis Hušidić

Fudbaleri LA Galaxyja ostvarili su treću pobjedu u novoj sezoni američke MLS lige, nakon što su u noći sa subote na nedjelju savladali Sporting Kansas City rezultatom 2:1.

Za prvi pogodak tima iz Los Angelesa pobrinuo se naš Adis Hušidić kojem je ovo bio prvi pogodak u dosadašnjem dijelu prvenstva, a njegov tim  trijumfom nad Sporting Kansas Cityjem zauzeo je treću poziciju. 

2. Dino Arslanagić

Standard je na domaćem terenu protekle sedmice poražen od Genta rezultatom 3:1, a mjesto u početnoj postavi tima iz Liježa nije našao Dino Arslanagić.

Ovaj 22-godišnji defanzivac cijeli susret odgledao je sa klupe za rezervne igrače i njegov Standard nakon poraza u playoffu za prvaka Belgije zauzima petu poziciju sa učinkom od dvije pobjede i jednim porazom. 

3. Danijel Miličević

U duelu između Standarda i Genta (1:3) više razloga za slavlje imao je iskusni Danijel Miličević. Fudbaler bh. porijekla asistirao je kod prvog pogotka i njemu je ovo ujedno šesta asistencija u dosadašnjem belgijskog šampionata. 

Miličević je po vokaciji ofanzivni vezni igrač, a belgijski mediji objavili su da je svojim partijama u ovoj sezoni skrenuo pažnju Genoe. 

4. Srđan Grahovac

Fudbaleri bečkog Rapida u proteklom kolu austrijske Bundeslige savladali su Ried s minimalnih 1:0, a ovaj put Srđan Grahovac cijeli susret odgledao je s klupe za rezervne igrače. 

5. Aidin Mahmutović

Aidin Mahmutović vratio se starim navikama koje su ga krasile dok je nosio dres Teplica. Viktoria je u sklopu 23. kola češke Synot lige savladala je Brno rezultatom 4:1, a dvostruki strijelac za tim iz Plzena bio je upravo naš internacionalac. 

Selektor našeg nacionalnog tima ubrzo će i na djelu pogledati ovog 29-godišnjeg napadača koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao devet golova. 

6. Eldin Hadžić

Za Zaragozu ni proteklog vikenda zbog povrede nije nastupio bh. internacionalac Eldin Hadžić. Sjajni ofanzivac se povrijedio na treningu sredinom marta, a prema prognozama klupskih ljekara mogao bi zaigrati na utakmici protiv Albacetea koja je na programu desetog maja.

7. Mario Vrančić

Mario Vrančić koji nastupa za Paderborn odigrao je cijeli susret u veznom redu protiv Borussije Dortmund. Milioneri su na kraju slavili sa 3:0, a poraz je Paderbornu smanjio šanse za očuvanje prvoligaškog statusa.

8. Veroljub Salatić

Cijeli susret za svoj tim odigrao je i Veroljub Salatić, a njegov Sion u sklopu 28. kola švicarskog prvenstva poražen je od Basela na domaćem terenu s minimalnih 1:0.

9. Kenan Horić

Na radaru selektora Mehmeda Baždarevića našao se i stameni defanzivac Kenan Horić. Bivši fudbaler Čelika odigrao je cijeli susret u pobjedi Domžala nad Goricom (3:1) i njegov tim poslije 28. kola nalazi se na drugoj poziciji u slovenačkom prvenstvu.

10. Ivan Martić

Verona će večeras u sklopu 31. kola italijanske Serie A odmjeriti snage sa Fiorentinom i još uvijek nije poznato da li će svoje mjesto u sastavu naći Ivan Martić. 

Fudbaler koji je najavljivan kao novi reprezentativac BiH u proteklom periodu nije mnogo igrao za tim Verone, tako da je moguće očekivati da će u nadolazećem prijelaznom roku promijeniti sredinu. 

11. Ermin Zec

Ermin Zec nije mnogo igrao u remiju između Sivasspora i Balikesirspora. Bh. internacionalac zbog povrede teren je morao napustiti prije samog kraja prvog poluvremena, a njegov Balikesirspor nakon remija nalazi se na dnu turskog šampionata.

12. Riad Bajić

Riad Bajić nastavio je pružati dobre partije u BH Telecom Premijer ligi BiH. Mladi fudbaler bio je dvostruki strijelac za svoj Željezničar, koji je u sklopu 22. kola savladao Vitez na gostujućem terenu rezultatom 4:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.