Forma na strani Vukova

Olimpic ne zna za pobjedu nad Sarajevom gotovo tri godine

Adnan Beganović

Derbi susret 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Otoci odigrati Olimpic i Sarajevo.

Obje ekipe u susret ulaze nakon remija u prošlom kolu, s tim što je Sarajevo remiziralo na domaćem terenu sa Čelikom, dok je Olimpic odigrao bez pobjednika na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske.

Očekuje se dosta neizvjestan susret, a nekako se čini da je Olimpic blagi favorit s obzirom na trenutnu formu, dok je pak tradicija na strani Sarajeva.

Olimpic i Sarajevo su otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine (2002/2003) odigrali 11 prvenstvenih susreta s tim što je bordo tim mnogo uspješniji.

Sarajevo je slavilo sedam puta, dok su Vukovi u dva navrata teren napuštali uzdignutih ruku, a dva meča su završena bez pobjednika.

Olimpic je bio domaćin pet puta u prvenstvenim okršajima sa Sarajevom. Dva puta su Vukovi slavili, isto toliko puta su poraženi, a jedan meč je završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na posljednja dva gostovanja kod Olimpica bordo tim je slavio i to rezultatima 1:0 i 2:0, dok su Vukovi posljednju pobjedu nad Sarajevom upisali 9. maja 2012. godine (1:0).

Kompletnu statistiku susreta Olimpica i Sarajeva možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.