Najvjernija publika stanuje u Dortmundu

Borussia ostaje broj jedan u Bundesligi

Borussia Dortmund ostaje neprikosnoveni broj jeden njemačke Bundeslige, makar kada je riječ o posjeti na stadionu.

Prima navodima iz BVB-a trenutni prosjek posjećenosti utakmica kluba sa Signal Iduna Parka iznosio 80.391 gledalac, što je za gotovo stotinu više u odnosu na prosjek iz prošle sezone. Iz redova "žuto-crnih" navode kako je u pretposljednjoj domaćoj utakmici protiv Herthe na stadionu bilo 80.667 gledalaca što je 14. put u ovoj sezoni da je Borussijin stadion bio rasprodan. 

Ovo je 17. put u nizu kako je stadion kluba iz Westfalena najposjećeniji u Bundesligi. Posljednji put kada je to bio stadion nekog drugog kluba, to je bilo u sezoni 1997/1998 kada je Bayernov tadašnji Olympiastadion odnio "pobjedu", samo iz razloga jer je imao veći kapacitet nego Westfalen u tom periodu.

Ovaj podatak za Borussiju je fascinantan obzirom da, pogotovo ove sezone, izabranici Jurgena Kloppa nisu bili na nivou iz nekoliko prethodnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.