Sportski direktor Bayerna

Sammer: Götze je bolji u Bayernu nego u Dortmundu

Mario Götze u ljeto 2013. godine stigao je u redove Bayerna, a navijači smatraju da još uvijek nije opravdao uloženi novac minhenskog kluba.

Unatoč tome, njegovim ovosezonskim nastupima itekako je zadovoljan direktor Matthias Sammer. 

"Mario ove sezone radi vrlo, vrlo jako i bit će bolji sljedeće sezone. On je bolji u Bayernu nego što je bio u Borussiji Dortmund. Drugačija je atmosfera u Bayernu, nego u Dortmundu", kazao je Sammer za Sportstudio i dodao:

"No, kada uspiješ u Bayernu, onda stvarno postaneš veliki. A ja znam kako se to postiže."

Inače, Götze je u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva postigao devet golova i upisao četiri asistencije, a interes za njegove usluge pokazali su Arsenal i Chelsea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.