Trener Bayerna

Guardiola: Bayern će biti jači sljedeće sezone

Fudbaleri Bayerna jučer su na Allianz Areni proslavili treći uzastopni naslov prvaka njemačke Bundeslige. 

Guardiolu je nakon trijumfa nad Mainzom (2:0) dočekalo tradicionalno zalijevanje pivom, a španski stručnjak navijačima je poručio da će Bayern biti jači sljedeće sezone. 

"Moram čestitati igračima, stručnom štabu i navijačima. Dali su nam potporu, pogotovo protiv Barcelone. Sljedeće sezone vratit ćemo se jači i stvoriti najbolji mogući tim", rekao je Guardiola.

Zadovoljstvo sezonom izrazio je Bastian Schweinsteiger.

"Imali smo jako dobru sezonu, nije lako osvojiti tri naslova zaredom. U polufinalu Lige prvaka izgubili smo praktički u posljednjih deset minuta prve utakmice, u suprotnom, mogli smo u finale. Pogledamo li sezonu, bili smo dobri."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.