U sezoni 2014/2015

Top 10 najljepših golova španske Primere

A. Haznadarević

Klubovi španske Primera lige su svojim kako domaćim, tako i međunarodnim uspjesima, još jednom pokazali da dolaze iz jednog od najjačih fudbalskih prvenstava na cijelom svijetu. Mnogi će reći da je Primera možda i najjača liga, znajući da upravo u njoj igraju najbolji fudbaleri na svijetu, te da su baš na Pirinejskom otoku locirani najskuplji sastavi igrača. Njihove majstorije su ono zbog čega se i gleda sam fudbal, a protekle sezone se itekako imalo šta vidjeti kada su u pitanju fenomenalni golovi postignuti na mečevima Primere.

10. Neymar (protiv Levantea)

Gledajući fotografiju iznad i poziciju lopte u zraku, sasvim logičan bi bio zaključak da je Neymar promašio gol Levantea. Međutim, ovdje se radilo o jednom trenutku magije brazilskog napadača, koji je potpuno hladno i sa velikim majstorstvom matirao golmana Levantea Marina.

9. Javier "Chicharito" Hernandez (protiv Deportiva)

Možda ga smatraju vječnom zamjenom ili zlatnim džokerom, ali meksički napadač Chicharito je tokom posudbe u Real Madridu nerijetko pravio fantastične stvari. Jedna od tih je i golčina protiv Deportiva, u susretu u kom su Kraljevi razbili tim iz La Corune sa ukupnih 8:2.

8. Manuel Agudo Duran "Nolito" (protiv Cordobe)

Napadač Celte Vigo poznat pod nadimkom Nolito, bio je strijelac pobjedonosnog gola svog tima u meču sa Cordobom. Međutim, nije se tu radilo o bilo kakvom golu, već o maestralnom šutu sa distance kakav se rijetko viđa. Prekrasna akcija ekipe je samo uljepšala i onako sjajnu završnicu.

7. Jonathan Dos Santos (protiv Malage)

Kada usporeni snimak ne može dovoljno usporiti sliku da se jasno vidi kuda je lopta prošla na putu do gola, tada postaje jasno sa kakvom je silinom Jonathan Dos Santos iz voleja "probušio" mrežu Malage. Da stvar bude zanimljivija, radilo se o skoro pa mrtvom uglu iz kojeg je igrač Villarreala poslao loptu u gol.

6. Karim Benzema (protiv Real Sociedada)

Kako Real Madrid s vremena na vrijeme zna toliko razbiti protivnike da igrači mogu početi igrati potpuno opušteno, tako i Karim Benzema nerijetko zna prirediti pravu egzebiciju. Takav je slučaj bio i sa njegovim pogotkom u meču protiv Real Sociedada, upravo je on bio glavni kreator cijele akcije, dok sama završnica i poentiranje gledaoce ostavljaju bez daha.

5. Gonzalo "Chory" Castro (protiv Deportiva)

Još jedan čudesan volej koji je viđen u protekloj sezoni La Lige, djelo je igrača Real Sociedada Gonzala Castra. Kako mu je "legla" lopta na ljevicu, to najbolje zna golman Deportiva Fabricio, koji uprkos teškoj poziciji šutera, čak može biti zahvalan što ga ovakva silovita bomba nije pogodila.

4. Lionel Messi (protiv Atletico Madrida)

Čovjek kom pripadaju najveće zasluge što je ove sezone Barcelona titulu prvaka Španije preuzela od Real Madrida, protiv Atletico Madrida je pokazao zašto je igrač koji sam odlučuje utakmice. Okružen igračima protivničkog tima, kroz skoro pa nemogućih par centimetara je uspio provući loptu i pronaći put do mreže.

3. Saul Niguez (protiv Real Madrida)

Veliki meč sa Barcelonom, možda nije riješen na način kako su to u Atletico Madridu željeli, ali je zato Barcelona primila gol kakav godinama Katalonci nisu imali priliku vidjeti. Djelo je to Saula Nigueza, koji će dugo pamtiti svoj nastup protiv novog šampiona.

2. Lionel Messi (protiv Getafea)

Još jedna majstorija Lionela Messija svakako spada među najljepše golove postignute u sezoni. Hladan kao uvijek i krajnje bezobziran prema protivničkom golmanu i cijelom njegovom timu, sjajni Argentinac ponovo je svojim umijećem ponižavao. Ovoga puta je žrtva bio čuvar mreže Getafea, ali i sve njegove kolege u odbrani koje su mislile da je Messi u teškoj poziciji da bi šutirao na gol.

1. Luis Suarez (Levante)

Možda je sezona za njega krenula sa brutalnom dugotrajnom suspenzijom od strane čelne kuće fudbala, ali Luis Suarez je svoju premijernu godinu u dresu Barcelone proveo na skoro perfektan način. Sjajno se uklopio u novu filozofiju igre, novi klub i među nove saigrače, a njegov gol protiv Levantea, govori najbolje o svemu tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.