Tvrde španski mediji

Morientes pomoćnik Beniteza u Realu?

Sve je izglednije da će Rafael Benitez u narednim danima biti imenovan za novog trenera Reala iz Madrida. 

Španski stručnjak već je počeo razmišljati o mogućim saradnicima u 'kraljevskom klubu', a navodno najbliži poziciji pomoćnika je 39-godišnji Fernando Morientes.

Bivši napadač do prošloga ljeta radio je kao trener u Realovoj momčadi do 18 godina i sa Benitezom je već imao priliku sarađivati dok je nosio dres Liverpoola. Benitez i inače uzima pomoćnike koji poznaju klub iznutra, a Morientes je baš taj: igrao je u Realu, poznaje Zidanea i Hierra...

Nakon što je napustio trenersko mjesto u Realovoj školi, Morientes je radio kao radijski komentar i uporedo igrao za niželigaša Santa Anu. Trenersku akademiju upisao je 2010. godine, kada je i zvanično okončao bogatu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.