Otkrio za L'Equipe

Aubameyang: San mi je igrati za Real Madrid

Pierre-Emerick Aubameyang u razgovoru za francuski list L'Equipe otkrio je da mu je san u budućnosti zaigrati za Real Madrid. 

Gabonac je svojim igrama stekao epitet zvijezde u svlačionici Borussije Dortmund i interes za njegove usluge pokazali su Arsenal, Manchester United i Liverpool. Ipak, njegovi planovi za budućnost su drugačiji.

"Želim po sezoni da zabijam prosječno 20 golova, jer se nadam da mi to može donijeti transfer u Real Madrid. Igrati za Real bilo bi ostvarenje snova i uvijek sam bio zaljubljenik u špansku Primeru", kazao je 25-godišnji ofanzivac i dodao:

"Svjestan sam da je to daleko, jer mi ugovor sa Borussijom važi još tri godine. Dosta toga će zavisi i od novog trenera, koji će odlučiti želi li me u svojoj momčadi", riječi su Aubameyanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.