Roland Garros

Serena Williams uz dosta muke osvojila 20. Grand Slam titulu

E. Škorić

Serena Williams pobjednica je Roland Garrosa.

Najbolja teniserka svijeta je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske pobijedila Lucie Safarovu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Safarova je izgubila servis u čevrtom gemu, što je bilo dovoljno Sereni da povede sa 1:0 u setovima. Amerikanka je na početku drugog seta napravila brejk i već stigla do prednosti. 

U petom gemu novi brejk u korist Serene, koja je povela sa 4:1, da bi potom Safarova uzvratila brejkom, odservirala za 4:3, a onda opet osvojila gem na servis protivnice.  

Češka teniserka je od 1:4 stigla do 5:4, te je uslijedila prava neizvjesnost. Serena je uspjela napraviti još jedan brejk, povesti 6:5, ali nije uspjela da ga odbrani ponovo. Safarova je opet oduševila, sjajno odigrala gem i napravila novi brejk. U taj-brejku je Safarova uspjela da osvoji set.

Početkom trećeg seta Safarova pravi brejk, povela je sa 2:0, no kod vodstva 2:1 pravi duplu grešku na servisu, pa Serena stiže do izjednačenja (2:2). Zatim je Amerikanka napravila brejk, pa je na kraju slavila u ovom sjajnom meču.

Serena je današnjim trijumfom do treće titule u Parizu nakon 2002. i 2013. godine. Ukupno joj je ovo bila 20. titula na Grand Slam turnirima. Safarova je u prvom svom Grand Slam finalu pružila veliki otpor, igrala je sjajno, no ostala je bez titule.

Roland Garros, finale, teniserke:
S. Williams (1) - L. Safarova (13) 2:1 (6:3, 6:7, 6:2 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.