Primera, 33. kolo

Raulov hat-trick za minus četiri

Pobjedom nad Sevillom rezultatom 4:2 madridski Real primakao se Barceloni na samo četiri boda. Junak je bio sjajni Raul koji je postigao hatt-trick.

Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuan povela već u 16. minuti preko Renata. Gosti su do izjednačenja došli u n posljednjoj minuti prvog dijela nakon što je s desne strane ubacio Christoph Metzelder, a Raul bio siguran realizator iz neposredne blizine.

U drugom je dijelu kapiten "kraljeva" nastavio je tamo gdje je stao. Još dva puta pogodio je Sevillinu mrežu, u razmaku od 63. do 66. minute, što je značilo da se izjednačio s Gonzalom Higuainom na vrhu ljestvice najboljih klupskih strijelaca ove sezone.

Veliki derbi između Reala i Barcelone igraće se 2. maja, a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

Poredak
Barcelona 82 boda, Real 78, Sevilla 57, Valencia 56, Villarreal 55, Malaga 51, Deportivo 50...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.