Promjena na klupi Mladosti iz Kaknja

Ibro Rahimić šef struke, prvi pomoćnik Nermin Šabić

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja samo nakon sedam dana od historijskog plasmana u Premijer ligu odlučili su se za promjenu na klupi.

Nijaza Kapu, koji je klub uveo u najviši rang, čelnici Mladosti zbog neposjedovanja PRO licence odlučili su zamijeniti. Novi šef struke Mladosti biće Ibro Rahimić bivši trener Veleža i Sloge iz Ljubuškog, dok će mu prvi pomoćnik biti Nermin Šabić, bivši reprezentativac naše, a koji je posljednju funkciju u nogometu obavljao u nogometnom klubu Čelik 2011. godine, kada je uslijed velikog pritiska navijača zbog katastrofalnih rezultata otišao s Bilinog polja.

Šabić će pored funkcije prvog pomoćnika biti zadužen i za omladinski pogon, gdje će biti koordinator. Kada je u pitanju ostatak stručnog štaba, drugi pomoćnik će ostati Enes Bistrivoda, kao i trener golmana Nezir Mujagić.

Mladost u narednom periodu ima u planu dovesti nekoliko zvučnih igrača, kako bi kompletirali ekipu za igranje u najvišem rangu, te zamijeniti i nadomjestiti odlazak ponajboljeg igrača Srđana Savića u Zvijezdu iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.