Veznjak Mladosti za SportSport.ba

Isaković: Uz par pojačanja možemo izboriti opstanak

Dino Kurbegović

Mladost je u prijateljskoj utakmici pobijedila zenički Čelik rezultatom 2:1, a strijelac drugog gola za ekipu iz Kaknja bio je 30-godišnji Aladin Isaković, koji je u 45. minuti pogodio glavom mrežu Adilovića, što se na kraju ispostavio kao gol odluke u susretu protiv kluba s Bilinog polja.

Isaković je za SportSport.ba govorio o provjeri protiv Čelika, predstojećoj sezoni, svojoj igri i ambicijama kluba.

"Obzirom da je početak priprema zadovoljan sam današnjom provjerom, ispada šest ekipa, biće vrlo teško ostati u Premijer ligi, ali još uz par pojačanja mislim da to možemo ostvariti. Novi trener je uveo neke novine, dobro se radi i vidjet ćemo, protiv Čelika je bilo dobro, ali može i bolje", kaže Isaković.

Ibro Rahimić mu je dodijelio novu ulogu u ekipi pred narednu sezonu.

"Pa dobro ja sam igrao i zadnjeg veznog i stopera, mogu se prilagoditi nije mi problem. Vjerovatno sada nema kvalitetnog riješenja na toj poziciji, trener meni vjeruje i ja sam spreman da odgovorim na sve zadatke koje od mene traži", mišljenja je bivši nogometaš Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost će nekoliko utakmica igrati na Kamberovića polju u Zenici.

"Ne mislim da je hendikep što ćemo igrati u Zenici, dosta igrača je igralo na tom stadionu, tu nas je dosta iz Zenice, ja sam igrao u dresu Viteza na Kamberovića polju i sigurno ćemo imati podršku. Biće teško u svakom slučaju, ali ja vjerujem u opstanak" kazao je Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti