Povrijedili se

U Sarajevu zabrinuti: Cimirot, Benko i Protić van stroja

Fudbalski klub Sarajevo našao se u problemima uoči nadolazeće utakmice drugog pretkola Lige prvaka protiv poljskog šampiona Lecha iz Poznana. 

Naime, na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Rijeke povrede su zadobili Radoš Protić, Gojko Cimirot i Leon Benko, koji trenutno rade po posebnom programu. 

Ove povrede, bez obzira što nisu teže prirode, zabrinule su sve u redovima aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, a za SportSport.ba sportski direktor Sarajeva, Abdulah Ibraković je istakao:

"Zabrinuti smo, jako smo zabrinuti. Benko, Protić i Cimirot su van stroja. Benki je oteklo koljeno i skupo su ga koštali startovi njegovih nekadašnjih saigrača iz Rijeke", izjavio je za SportSport.ba sportski direktor Abdulah Ibraković. 

Međutim, dobra stvar je to što su medicinski pregledi pokazali da se ne radi o ozbiljnijim povredama.  

"Medicinski pregledi su pokazali da su Cimirot i Benko dobili snažan udarac u natkoljeni mišić, dok je Protić zadobio kontuziju koljena. Na sreću, riječ je o lakšim povredama i pomenuti trojac radi intenzivne fizikalne tretmane i trenira po posebnom programu", između ostalog su nam saopštili iz PR službe aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.