Teške optužbe na račun Florentina Pereza

"Predsjednik Reala ne voli tamnopute fudbalere!"

Poznati fudbalski menadžer Santos Marquez istakao je u intervjuu za španski AS kako predsjednik Reala Florentino Perez ne voli tamnopute fudbalere.

"Perez nije rasist, ali nije slučajno što u Realu ima veoma mali broj tamnoputih igrača. Jednostavno, ne voli igrače tamne boje kože", oštar je bio Marquez, koji je potom obrazložio:

"Nije volio Makelelea, a onda je prodao i Eto'oa zbog boje njegove kože. On tamnopute fudbalere ne želi vidjeti u Realu".

Ostaje da se vidi kako će Florentino Perez reagovati na izjavu Santosa Marqueza, o kojoj bi se zaista dalo raspravljati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.