Neophodan napadač

Crystal Palace dovodi Ramosa iz Borussije?

E. Škorić

Engleski Crystal Palace želi da dovede Adriana Ramosa iz Borussije Dortmund.

Klub iz južnog Londona u potrazi je za napadačem i Ramos se smatra jednim od potencijalnih kandidata za dolazak.

Crystal je već doveo Yohana Cabayea iz PSG-a, te Patricka Bamforda na posudbu iz Chelseaja, a agilna uprava ovog kluba uradit će sve da angažuje i Ramosa.

Dvadesetdevetogodišnji napadač je u BVB stigao iz Herthe prošlog ljeta, ali je postigao ‘samo’ šest golova u 29 utakmica i njegova vrijednost procjenjuje se na oko 16 miliona funti, što bi Englezi mogli da plate Nijemcima.

Kolumbijski reprezentativac je prije Herthe igrao još jedino u Kolumbiji za America de Cali, u čijem je dresu u 126 nastupa postigoa 42 gola. U dresu Kolumbije ima 35 nastupa uz četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.