Nakon epizode na Gibraltaru

Armin Duvnjak u kakanjskom Rudaru

Dino Kurbegović

Sezona u Prvoj ligi FBiH ubrzo kreće, a klubovi se pripremaju za još jednu jednu neizvjesnu sezonu, gdje će se nekoliko ekipa boriti za vrh i ulazak u Premijer ligu.

Jedan od klubova koji ima visoke ambicije je i kakanjski Rudar, kojeg s klupe predvodi Mirnes Buza. U prelaznom roku klub je pojačalo nekoliko nogometaša, a najnovije pojačanje je dolazak 25-godišnjeg ofanzivca Armina Duvnjaka.

Duvnjak je dijete zeničkog Čelika, gdje je sa 17-godina debitovao za seniorsku ekipu, dok je u svojoj karijeri još nosio dres Sloge iz Uskoplja, češkog Banika, dok u Rudar dolazi nakon što je pola godine proveo na Gibraltaru, gdje je u dresu kluba College Europa osvojio i Kup ove zemlje.

Ovaj igrač je već nastupao za Rudar prije pet godina, te mu sigurno neće biti problem prilagoditi se na novu sredinu.

Rudar će već u prvom kolu nove sezone imati teško gostovanje u Banovićima, kod domaće Budućnosti, koje se prošle sezone do posljednjeg kola borila za vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.