Vidal je jučer sletio u Munchen (Foto: Twitter)

Vidal se vraća u Bundesligu

Bayern danas predstavlja najveće ovoljetno pojačanje

Ugledni njemački Bild javlja da će Arturo Vidal danas zvanično potpisati ugovor sa Bayernom.

Sjajni Čileanac je jučer sletio u Munchen, gdje trenutno obavlja ljekarske preglede. Nakon što oni budu završeni, Vidal će potpisati za Bayern i tako postati najzvučnije ljetno pojačanje u Bundesligi.

Prije nekoliko dana je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge potvrdio da će Arturo Vidal postati novi član njegovog kluba, a tada je najavio njegovo predstavljanje ove sedmice.

Podsjetimo, Vidal je već igrao u Bundesligi. Četiri sezone je nastupao za Bayer Leverkusen i upravo je u Njemačkoj izgradio svoju karijeru. Prethodno je nastupao i za čileanski Colo Colo, a bio je na listi želja Reala i Arsenala, kao jedno vrijeme i Manchester Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.