Fudbaler Chelseaja

Fabregas: Barcelona je favorit za osvajanje Lige prvaka

Cesc Fabregas je u razgovoru za otočke medije istakao da je njegov bivši klub Barcelona opet glavni kandidat za osvajanje Lige prvaka. 

Španski reprezentativac ranije nije imao adekvatan tretman u Barceloni, a nakon teških riječi bivših saigrača i čelnika kluba odlučio se za prelazak u Chelsea. 

"Proveo sam tri lijepe godine u prvom timu Barcelone, koje su možda najljepše u životu. Barcelona je najbolja ekipa na svijetu, a snaga tima ogleda se u odličnom napadačkom triju Messi-Suarez-Neymar. Opet su glavni favoriti za osvajanje Lige prvaka", kazao je Fabregas. 

Fabregas je potpunu afirmaciju stekao u redovima londonskog Arsenala, a u Barcelonu se bio vratio 2011. godine. Za katalonski klub je odigrao 152 utakmice i postigao 42 gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.