EPA

Gabonac produžio ugovor

Aubameyang u Borussiji do 2020. godine

Pierre-Emerick Aubameyang produžio je ugovor sa Borussijom Dortmund na još dvije sezone. 

Gabonski reprezentativac prema novom ugovoru u Dortmundu će se zadržati do ljeta 2020. godine, a nakon potpisa izjavio je da nikada nije ni pomislio na odlazak iz Borussije.

"Ja sam potpuno sretan u Borussiji i moram priznati da se ovdje osjećam mnogo ugodno. Borussia je moj drugi dom, svim srcem sam ovdje i nikada nisam razmišljao da odem", kazao je Aubameyang za klupsku stranicu.

Ovaj 26-godišnji napadač u Borussiju je stigao 2013. godine iz St. Etiennea. Tokom dosadašnje karijere još je igrao za Milan, Monaco, Lille i Dijon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.