EPA

Trener Bayerna nije odlučio

Guardiola: Ostajem li? Ne znam, moram razmisliti

Španski trener Pep Guardiola je izjavio da nije siguran da će i naredne sezone sjediti na klupi Bayerna. 

Guardioli ugovor sa Bayernom ističe na kraju sezone, a prethodnih dana pojavila se informacija da je postigao dogovor sa čelnicima Manchester Cityja. 

"Ja sam trener Bayerna i sretan sam u Minhenu. Još uvijek nisam donio odluku o nastavku karijere, ali čim odlučim odmah ću obavijestiti čelnike kluba. Imam dovoljno vremena da razmislim", kazao je Guardiola, te dodao:

"Ako odlučim produžiti ugovor, moram biti potpuno sigurno da je to najbolje za klub. Ne želim da postanem problem za Bayern, a moram reći i da nisam dobio ponudu nijednog drugog kluba", riječi su trenera Bayerna.

Guardiola je na klupu Bayerna stigao 2013. godine nakon što je prethodno sa Barcelonom ostvario sjajne rezultate. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.