Elvedin Varupa preminuo u 40. godini života

Navijači iz cijele BiH u šoku: Otišla je legenda Premijer lige

Adnan Beganović

Bosnu i Hercegovinu, pogotovo onu fudbalsku danas je potresla vijest o smrti Elvedina Varupe, dugogodišnjeg kapitena Travnika, koji se od aktivnog igranja oprostio prošle godine.

Bosanskohercegovački fudbal danas je ostao bez Elvedina Varupe, čovjeka koji je za fudbal živio. Dvadeset godina nosio je dres Travnika, za ovaj klub odigrao je više od 700 utakmica. Tugovao je sa svojim Vezirima kada su ispadali u niži rang, kao što se i radovao uspjesima Travnika. 

Elvedin Varupa je možemo slobodno reći, igrač koji je obilježio Premijer ligu. Nije bio velemajstor, nije nosio dres nekog od velikih bosanskohgercegovačkih klubova, ali im je često znao zagorčati život.

U svaku utakmicu ulazio je kao da mu je zadnja, kao da se radiloo i borbi na život i smrt i zbog toga je bio jako cijenjen. I to ne samo od navijača Travnika, odnosno Varupu su cijenili navijači svih bosanskohercegovačkih klubova, a u našoj zemlji ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo sa "britku sablju" Vezira.

Otišao je Elvedin, a zadnje momente svog života proveo je uz fudbal. Putem malog TV ekrana gledao je Varupa današnji susret Veleža i Borca kada mu je srce prestalo kucati. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji su u šoku, a koliko su ga cijenili najbolje govore i komentari na forumu našeg portala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nek je vječni rahmet instituciji Premijer lige", "Počivaj u miru legendo", "Tuga, nevjerica, mlad čovjek. Počivao u miru majstore", "Legenda naše lige, neka mu je vječni rahmet", "Legendo bh. fudbala, neka ti je vječni rahmet, a porodici sabura", "Rahmet ti duši legendo Premijer lige", "R.I.P. Varupa, "Halal ti onaj gol što si nam zabio u Travniku, a pucao si iz Fojnice", "Neka ti je lahka zemlja bosanska legendo ove lige", " Žalosno, mlad čovjek, ja sam očekivao da će igrati do pedesete, a on to ne doživi. Vječni rahmet, porodici sabur", "Uvijek mi je bio prva asocijacija na Travnik. Činio se kao čovjek koji igra cijelu vječnost. A, ta vječnost jedva dočeka svojih 40 godina. Laka ti zemlja bila. Strašna tuga", samo su neki od komentara koji pokazuju koliko je Varupa bio cijenjen u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Dženaza Elvedinu Varupi će se klanjati sutra u 13:30 nakon Podne namaza na mezarju Grbavica kod Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.