Kapiten Mladosti govorio za SportSport.ba

Dilaver: Uz pomoć navijača do opstanka u Premijer ligi

Dino Kurbegović

Kapiten i napadač Mladosti iz Kaknja Haris Dilaver postigao je pogodak za izjednačenje u utakmici protiv Slavije. Bod nije zadovoljio domaćine, jer su izgubili dva boda kod kuće.

Bivši napadač Čelika i Viteza drugu sezonu igra u ekipi Mladosti, koju je svojim golovima uveo u Premijer ligu, te je postigao i historijski, prvi gol za ovaj klub u najjačem rangu takmičenja. Nakon utakmice dao je izjavu za SportSport.ba.

"Bila je dobra utakmica, s mnogo tempa, ali smo morali pobijediti utakmicu. Izgubili smo dva boda, žao mi je, cijelo vrijeme smo napadali, ali nismo imali dobru realizaciju. Morali smo pobijediti ekipe koje su u našem rangu, slijedi nam grčevita borba za opstanak i moramo nadoknaditi u gostima ove izgubljene bodove. Sretan sam zbog gola, ali nisam sretan jer nismo osvojili tri boda", kaže Dilaver.

Golom protiv Slavije ušao je u historiju kluba iz Kaknja.

"Drago mi je zbog navijača i gol poklanjam njima jer su danas navijali čitavu utakmicu, te nas na kraju podržali, iako nismo pobijedili. Drago mi je što sam u ovako jednom klubu, te što sam svojim golovima ispisao historiju. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača ostati u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.