Nova ATP lista

Značajan napredak Brkića, Herdželaš ranking karijere

Dž. Mrakić

Na najnovijoj ATP listi, koja se objavljuje svakog ponedjeljka, značajan napredak ostvarili su bh. teniseri Tomislav Brkić i Dea Herdželaš.

Brkić je na Biella Challengeru, na kojem je, između ostalih, porazio i nekada 40. tenisera svijeta Thiemo de Bakkera, dogurao do četvrtfinala i ostvario napredak od 13 pozicija i trenutno je 219. teniser svijeta. 

Tek sedam mjesta je udaljen od svog rankinga karijere.

S druge strane, u ženskoj konkurenciji, naša najbolja teniserka Dea Herdželaš dogurala je do finala Savitaipale Futuresa, ostvarila napredak od 22 pozicije i po prvi put u karijeri se našla među najboljih 400 teniserki svijeta. 

Herdželaš (18) je trenutno 399. teniserka svijeta. 

Što se tiče ostalih naših tenisera, dobar pomak od 11 mjesta napravio je i Aldin Šetkić, dok je naš najbolji teniser Damir Džumhur ostao na 93. poziciji.

 Naš drugi reket, Mirza Bašić, nalazi se na 152. poziciji i, u odnosu na prethodnu listu, napredovao je za jedno mjesto. 

U nastavku vam donosi današnju ATP i WTA listu za naše tenisere koji se u svojoj konkurenciji nalaze među 500 najboljih tenisera na svijetu.

ATP rang lista:

(93.) Damir Džumhur
(153.) Mirza Bašić
(217.) Tomislav Brkić
(231.) Aldin Šetkić

WTA rang lista:

(399.) Dea Herdželaš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.