Zeničani gostuju na Piroti

Čolić: Poštujemo Travnik, ali smo bolja ekipa

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu gostuju na Piroti, za crno-crvene tradicionalno nezgodno gostovanje, gdje će ih dočekati sigurno motivisani Travnik.

Benjamin Čolić na Bilino polje stigao je pred početak prvenstva, iako nespreman, u dvije utakmice postigao je rijetko viđeni pogodak protiv Olimpica u Sarajevu, te je upisao asistenciju za pobjedu protiv Drine u Zenici. Bivši nogometaš Željezničara sjajno je počeo epizodu u crno-crvenom dresu.

Za SportSport.ba govorio je o početku prvenstva, gostovanju na Piroti, te svojim igrama u nastavku sezone.

"Moram da kažem da sam prezadovoljan početkom u klubu, imamo sedam bodova u tri kola, krenulo je i mene uz pogodak imam i asistenciju, tako da sam baš sretan. Za par kola vjerujem da ću biti maksimalno spreman, tako da se mogu u punom smislu staviti na raspolaganje stručnom štabu. Nama slijedi teško gostovanje u Travniku, poštujemo naše sljedeće protivnike, ali vjerujem da smo u ovom trenutku bolja ekipa", mišljenja je 24-godišnji defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, te igrama kluba u nastavku prvenstva.

"Malo se vježbalo, nema se tu šta posebno otkriti, samo vježba posljednjih mjeseci i to je to. Kada je u pitanju nastavak prvenstva, nama je dosta važna utakmica protiv Travnika, jer nam ta utakmica dosta znači, ako napravimo pravi rezultat na Piroti, onda ćemo uči lakše u seriju teških utakmica koje nas očekuju u narednim kolima. Bitno je da idemo od utakmice do utakmice, nadam se da ćemo uz dobru zalihu dočekati naredne utakmice protiv jakih ekipa", kazao je Benjamin Čolić za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.