Foto: EPA

Potpisao šestogodišnji ugovor

Illarramendi prešao u Real Soceidad

Španski fudbaler Asier Illarramendi vratio se nakon dvije godine u Real Sociedad. 

Kako prenose tamošnji mediji,  Illarramendi se u prethodne dvije godine nije uspio nametnuti kod Carla Ancelottija, a nije ni u planovima Rafaela Beniteza i zbog toga je odlučio promijeniti sredinu.

Illarramendi je prihvatio ponudu Real Sociedada i sa ovim klubom jučer je potpisao šestogodišnji ugovor. Za njegove usluge ranije su bili zainteresovani još Tottenham i Liverpool. 

Vrijedi istaći da je još jedan član Reala našao novu destinaciju, ali privremenu. Fabio Coentrao otišao je na posudbu u Monaco, u kojem će ove sezone zamijeniti Layvina Kurzawu koji odlazi u PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.