Lucas Silva napustio Real

Real Brazilca poslao na posudbu u Marseille

Edmir Škorić

Brazilski nogomeaš Lucas Silva napustio je na određeno vrijeme Real Madrid.

Silva je u januaru stigao u Real Madrid iz Cruzeira kao velika nada, no sad je višak u Madridu i klub ga je odlučio privremeno poslati u Marseille, gdje će provesti ostatak sezone na posudbi.

Dvadesetdvogodišnji veznjak nije zadužio broj na dresu za novu sezonu i to je bio jasan znak da će morati da napusti Santiago Bernabeu.

"Real Madrid i Marseille postigli su dogovor o transferu Lucasa Silve do 30. juna 2016. godine", naveli su u kraljevskom klubu.

Real sada ima dosta veznjaka koji su Rafi Benitezu potrebniji od Silve, posebno kada je stigao i Mateo Kovačić iz Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.