Nekadašnji golman Želje čuva mrežu Mladosti

Hadžić: Pobijediti Željezničar i napredovati na tabeli

Dino Kurbegović

Golman Mladosti iz Kaknja, 27-godišnji Adnan Hadžić odlično brani u ovoj sezoni, te je jedan od najzaslužnijih što njegova ekipa u posljednjim utakmicama ne zna za poraz.

Bivši golman Zrinjskog, Željezničara i Slobode danas će biti posljednja prepreka za napadače kluba s Grbavice, a u razgovoru za SportSport.ba Adnan Hadžić govorio je o važnosti današnje utakmice, očekivanjima u nastavka sezone i svojim odbranama u Mladosti.

"U prvih pet kola smo sigurno zaslužili više bodova sigurno, no platili smo danak neiskustvu. Sad nam dolazi Željezničar, sigurno jedan od najboljih ekipa u našoj ligi, pokazali su u Evropi da imaju kvalitet. Loše su startali u prvenstvu, ali se polako dižu i očekujem sjajnu utakmicu jer su ovo utakmice koje igrači najviše žele da igraju. Biće pun stadion i vjerujem da možemo ostati neporaženi", nada se Hadžić.

Branio je za Željezničar jednu sezonu, koja će mu ostati u lijepom sjećanju.

"Učinit ćemo sve da pobijedimo Željezničar, drago mi je što sam bio član kluba s Grbavice. Proveo sam jednu sezonu u Želji i svakako da mi je ta sezona ostala u lijepom sjećanju. Imam ddosta prijatelja u protivničkom taboru, ali na terenu ćemo sve učiniti da dođemo do prve pobjede. Ko god je pratio Mladost, vidio je da nam fali ono nešto. Ovo nam je prva sezona u Premijer ligi i potrebna nam je prva pobjeda kako bismo napravili prekretnicu i iskorak. Bićemo onda bolji, a nadam se da ćemo pobijediti Željezničar i napredovati na tabeli", kazalo je za SportSport.ba Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.