Foto:EPA

Nije se proslavio na Anfieldu

Benitez u Morenu pronašao zamjenu za Coantraa

S. Bošković

Lijevi bek Liverpoola, Alberto Moreno, povezuje se s Real Madridom i to kao moguća zamjena za Fabia Coentraa.

Coentrao je prošle sedmice posuđen ekipi Monaca na jednu sezonu i smatra se da Rafa Benitez želi koristiti Alvara Arbelou, te Nacha kao zamjenu za Marcela.

Ipak, inostrani mediji smatraju da bi i Moreno mogao doći na Santiago Bernabeu, kako bi pojačao poziciju lijevog beka.

Benitez je rekao da je otvoren prema ideji da se Moreno pridruži njegovom timu, a vjerojatno ni sam igrač ne bi imao ništa protiv povratka u Španiju, pogotovo jer nije nikog oduševio na Anfieldu.

U Madridu su dobro upoznati sa španjolskim internacionalcem, s obzirom na to da je bio član Seville.

Moreno ima tek 23 godine i može još da napreduje. U Sevilli je odigrao 61 utakmicu, a onda je za 12 miliona funti prešao u redove Liverpoola. Tamo je često bio u prvom timu, djelomično zbog toga što Rodgers, trener Redsa, nije imao kvalitetnije rješenje na poziciji lijevog beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.