Foto:EPA

United i Real uspjeli su se dogovoriti

United prihvatio ponudu Reala!

S. Bošković

Manchester United prihvatio je ponudu Real Madrida u visini od 22 miliona funti za Davida de Geu, tvrde mediji iz Španije.

De Gea ove sezone zbog neslaganja s Louisom Van Gaalom i želje da napusti Old Trafford nije odigrao niti jedan službeni meč, a jučer je stigao u glavni grad Španije kako bi se pridružio pripremama reprezentacije.

Smatra se da su pregovori u odmakloj fazi, a klub iz La Lige je uvjeren da će sve uspjeti dogovoriti prije kraja transfer roka. 

Marca prenosi da je cijena dogovorena, a De Gea bi uskoro trebao pristupiti obavljanju medicinskog pregleda.

Ovaj 24-godišnjak se Unitedu pridružio iz velikog rivala Real Madrida, Atletica, 2011. godine, a od tad je ubilježio 175 nastupa za engleski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.