Ko će na užarenu trenersku klupu Veleža

Dragan Kanatlarovski kandidat za šefa struke Veleža

Adnan Beganović

Nakon šest odigranih kola na začelju premijerligaške tabele nalazi se mostarski Velež.

Rođeni su očajno otvorili sezonu i sa samo tri osvojena boda iz šest utakmica nalaze se na samom dnu tabele i već sada se može reći da su jedan od kandidata za ispadanje i niži rang.

Nakon poraza u Sarajevu od Željezničara otkaz je dobio šef stručnog štaba Veleža, Dželaludin Muharemović, a još uvijek se ne zna ko će ga naslijediti.

Članovi Upravnog odbora su nedostupni za medije, a navodno su u grozničavoj potrazi za novim šefom stručnog štaba.

Neslužbene informacije govore da su kandidati za novog trenera Veleža Vlado Jagodić i makedonski stručnjak Dragan Kanatlarovski s kojim se, saznajemo iz izvora bliskih klubu, u posljednjih par dana vode intenzivni pregovori.

Kanatlarovski je bio igrač Crvene Zvezde u sezoni 1989/90, a nastupao je još za Pelister, Vardar, Deportivo, Karsijaku i Pobedu, a kao trener imao je zanimljiv put, jer je u tri navrata vodio Pobedu, a po 2dvaputa Belasica GC, Vardar i Lokomotiv iz Plovdiva. Vodio je još Radnički iz Kragujevca, Spartak iz Subotice, i Novi Pazar.

Ima osvojena dva kupa sa Vardarom, a vrijedi istaći da je bio i selektor Makedonije u dva navrata, ali kratko se zadržavao na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posjeduje UEFA PRO licencu, a školovao se u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Švedskoj, a kako je jednom istaknuo, njegov uzor je Ivica Osim, kod kojeg je išao na „staž“, dok je Švabo vodio Sturm iz Graza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.