FOTO: EPA

Poraz Federera u finalu US Opena

Federer: Čestitam Novaku, vidimo se naredne godine

Adnan Beganović

Najbolji teniser svih vremena, Roger Federer, nije uspio doći do nove Grand Slam titule. U finalu US Opena bolji od Đokovića bio je svjetski broj jedan, Noval Đoković.

Iako je pretrpio poraz u finalu US Opena švicarski teniser nakon meča nije izgledao previše razočarano.

"Osjećaj je bio sjajan, divne dvije posljednje nedjelje. Uživao sam, igrao sam protiv velikog šampiona. Bio je to sjajan meč, Novaku čestitam na pobjedi", nakon meča je istakao Federer.

"Naše rivalstvo? Bilo je dobro, ali i teško igrati protiv Novaka. Zadovoljan sam igrom koju pružam. Želim se zahvaliti svima u svom timu, tjeraju mu da radim naporno. Volim ovaj sport, vidimo se naredne godine", zaključio je švicarski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.