Trener Čelika nakon žrijeba

Pavić: Pokušat ćemo s kombinovanom ekipom proći Vitez

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 1/16 finala Kup-a BiH snage će odmjeriti s ekipom Viteza. Utakmica će se igrati na Bilinom polju, a stručni štab Zeničana zadovoljan je time što će utakmicu igrati u Zenici.

Šef struke Boris Pavić ne brine toliko o Vitezu, jer u nedjelju imaju veoma važnu utakmicu protiv Slavije u gostima.

"Mogli smo dobiti jaču, ali i neku slabiju ekipu, međutim zadovoljan sam što se igra jedna utakmica i to na našem terenu. Vitez će sigurno kombinovati sa sastavom jer je i njima kao i nama važnije prvenstvo. Vidjet ćemo do naredne srijede šta će se dešavati, ali vjerovatno ćemo s kombinovanom ekipom pokušati osigurati prolazak u narednu fazu takmičenja", nada se Pavić.

Biće to prilika za igrače s manjom minutažom da se nametnu.

"Utakmica protiv Viteza je savršena za pojedince da se nametnu i skrenu pažnju na sebe. Imat će sve uslove da odigraju kvalitetnu utakmicu, te se nadam najboljem. Nama su bitnije utakmice u Premijer ligi, prvo u nedjelju protiv Slavije, pa onda protiv Borca na Bilinom polju. Vjerujem da ćemo naredne tri utakmice prebroditi na pravi način", kazao je za SportSport.ba strateg Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.