Anel Dedić pred duel s Vitezom

"Vitez nismo nikada pobijedili, sutra vjerujem da hoćemo"

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra u Zenici dočekuju ekipu Viteza u jednoj od interesantnijih utakmica 1/16 finala Kupa BiH. Zeničani su u posljednje dvije utakmice u prvenstvu osvojili samo bod, dok je Vitez ostvario dvije pobjede, tako da se sutra očekuje neizvjesna utakmica na Bilinom polju.

Veznjak i ponajbolji igrač crno-crvenih Anel Dedić sutra će pokušati zatresti mrežu bivšeg kluba, te je uvjeren da Čelik može proći dalje.

"Nama igračima nije svejedno sve što se u posljednje vrijeme dešava oko kluba, kada je u pitanju odlazak rukovodstva kluba, te eventualno našeg trenera. Izdržali smo mi i veće pritiske i vjerujem da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobjednici. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica Vitez nikada u Premijer ligi nismo pobijedili, sutra vjerujem da hoćemo, iako očekujem veoma tešku utakmicu. Gosti će se doći nadigravati, a mi ćemo sve učiniti da ih savladamo. Očekujem jednu dobru i otvorenu utakmicu, te naš prolazak u dalju rundu takmičenja", kazao je Dedić.

O utakmici protiv Borca u subotu nije želio puno govoriti.

"Imamo prvo duel protiv Viteza, pa ćemo se onda okrenuti Borcu koji je za nas veoma važna utakmica. Nadam se da ćemo nadoknaditi dva posljednja kiksa protiv Rudara i Slavije, te da ćemo se sa ppobjedom protiv ekipe iz Banja Luke vratiti u vrh tabele", kazao je Dedić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.