10 od 323

Deset najljepših golova Ronalda za Real

S. Bošković

Cristiano Ronaldo sinoć je protiv Malmoa prešao granicu do 500. postignutih golova u karijeri.

Kasnije u utakmici je postigao i 501. gol, ali i 323 gol za Real Madrid, sa čime se izjednačio na vrhu historijske liste strijelaca za Raulom.

Portal Index.hr izdvojio je 10 najljepših Ronaldovih golova u dresu Reala, a u nastavku ih možete pogledati.

10. Marseille - Real Madrid, Liga prvaka 2009/10

Protiv Marseillea, u grotlu Veledroma, Ronaldo je sa 30 metara izveo slobodni udarac. Silovoti i jako, te u stilu Roberta Carlosa lopta je imala čudnu putanju i bila je neobranjiva za golmana domaćeg tima. 

9. Real Madrid - Villarreal, Primera 2009/10

Ponovno je u pitanju slobodni udarac. Nešto bliže golu, no ovaj put iskosa. Pogodio je tačno u rašlje, na suprotnu stranu. Bez previše silovitosti u šutu, ali zato milimetarski precizno. 

8. Real Madrid - Barcelona, finale Kupa Kralja 2010/11

Di Maria je uputio sjajan centaršut. Ronaldo se odlično pozicionira i loptu glavom savršeno šalje u desne rašlje. Golman je ostao potpuno nemočan. 

7. Rayo Vallecano - Real Madrid, Primera 2011/12

Nakon izvedenog kornera lopta se odbila do Ronalda, koji se sjajno snalazi u gužvi. To što je bio okrenut leđima od gola mu nije smetalo. Uspio se snaći i petom matirati domaćeg golmana. 

6. Osasuna - Real Madrid, Primera 2011/12

Kad igrate protiv Real Madrida najvažnije je da Ronalda ne ostavite samog. Ako ima par metara prostora 25 metara od vašeg gola računajte na promjenu rezultata. Protiv Osasune je očistio paučinu iza domaćeg golmana.

5. Malaga - Real Madrid, Primera 2011/12

Kad igrača jednom iz kornera postigne gol petom to je impresivno, kad to uradi u zraku onda svi ostanu bez riječi.

4. Atletico Madrid - Real Madrid, Primera 2011/12

Još jedan savršeno izveden slobodni udarac iz velike daljine. Courtois je odličan golman, no ovdje ništa nije mogao da uradi osim da isprati loptu pogledom.

3. Manchester United - Real Madrid, Liga prvaka 2012/13

Sličan gol kao i Barceloni u finalu Kupa Kralja. Di Marija je ubacio, a Ronaldo opet glavom šutirao neobranjivo.

2. Real Madrid - Valencia 2013/14

Ponovno su sjajno kombinirali Di Maria i Ronaldo, a odbrana Valencije je mogla samo gledati kako Ronaldo pogađa njihov gol petom.

1. Real Madrid - Liverpool, Liga prvaka 2014/¸15

Gol protiv Liverpoola bio je savršen. Od akcije sa Jamesom, pa sve do sjajne realizacije i mini loba Mingoleta koja je potpuno dotukla Redse. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.